Maak kennis met

Arnold Koopmans

Consultant & Legal Advisor

Icon-associate-partner

Als partners verbonden aan BranchePartners

Wat doe je bij BranchePartners?

Ik help MKB-bedrijven en samenwerkingsverbanden die met juridische en strategische vraagstukken zitten. Hierbij ligt de focus op de mobiliteitssector. Zo zit ik aan tafel om bijvoorbeeld te onderhandelen over dealer- en financieringsovereenkomsten en de ondernemersbelangen in zijn algemeenheid. Ook belangrijk is om te controleren of de dealerbedrijven alle wet- en regelgeving wel goed hebben ingeregeld in hun bedrijfsvoering. Onderdeel van mijn activiteiten is dat ik zoek naar mogelijkheden om de impact van regelgeving op bedrijven zo beperkt mogelijk te houden. Dit laatste doe ik onder meer door belangenbehartiging in Den Haag en Brussel. Deze vorm van lobby is een zwaard met twee scherpe kanten. Aan de ene kant behartig je de belangen van de ondernemers en aan de andere kant blijf je hierdoor optimaal geïnformeerd om de ondernemers te helpen bij het voortdurend voldoen aan de eisen die aan hen gesteld worden.

Wat kunnen klanten van je verwachten?

Ik weet waar ik over praat en ben goed op de hoogte van het vak. Verder ben ik oplossingsgericht, zoek ik altijd de samenwerking en adviseer ik praktisch en to the point.

Wat is je drijfveer?

Vanuit mijn expertise wil ik een bijdrage leveren om het ondernemers letterlijk makkelijker te maken. Wat ik doe, doe ik met veel plezier.

Hoe zie je de toekomst binnen je vakgebied?

Distributie formats veranderen en de impact van consumentenrechten en wettelijke voorschriften is voor de ondernemer erg groot. Dat vraagt om directe en praktische advisering. Een vertaalslag van het abstracte, complexe domein van wet- en regelgeving naar concrete oplossingen. Juristen zijn over het algemeen gewend om te denken in problemen en de adviezen zijn vaak te algemeen. Hier helpen we zeker in de toekomst onze klanten niet meer mee. We moeten ondernemers begrijpen en concreet zijn in onze advisering.

Wat is je achtergrond?

Na mijn studies IVA, Rechten en Bedrijfskunde ben ik bij de BOVAG aan de slag gegaan. Ik heb meerdere functies vervuld, maar gedurende de langste tijd was ik Hoofd Juridische zaken en daarmee verantwoordelijk voor de juridische aangelegenheden en een belangrijk deel van de belangenbehartiging.

Wat was je eerste bijbaantje?

Ik heb een aantal bijbaantjes gehad van koerier tot orderpikker bij de HEMA, maar voornamelijk heb ik gewerkt in het autobedrijf van mijn vader. Daar is mijn liefde voor de mobiliteitssector ontstaan.

Waar zou je morgen wakker willen worden?

Heel graag midden in de natuur in Scandinavië bij de zee als de zon net opkomt. Geweldig toch?

Kennis

HBO - IVA A
Vakbekwaamheid Autobedrijf
Nederlands Mediation Instituut
Nederlands Recht: Ec. Publ. en Bedrijfsrecht

Vaardigheden

Bemiddelaar
Belangenbehartiger
Lobbyist

Portfolio

Arnold Koopmans

Breed georiënteerde jurist die zich binnen en buiten zijn vakgebied weet te bewegen. Veel bestuurlijke ervaring en ervaring in het leiding geven aan professionals. Een belangbehartiger en adviseur met een praktische en doelgerichte aanpak. Uitgebreide ervaring met onderhandelingsprocessen en het acteren op het scheidsvlak van overheid en bedrijfsleven. Sterk in het oplossingsgericht aanpakken van complexe vraagstukken. Communicatief ingesteld en goede netwerker. Zeer goed in het leggen van verbindingen tussen mensen en tussen belangen.

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte de laatste inzichten en oplossingen

Vul hier uw e-mailadres in

Schuiven naar boven

Bedankt voor uw aanmelding!

U ontvangt vanaf nu onze nieuwsbrieven.