Nieuws en blog

Terug naar het overzicht

Biedt u bij lease en verhuur aanvullende verzekeringen aan?

Biedt u bij lease en verhuur aanvullende verzekeringen aan? Lees dan hier wat er voor u gaat veranderen als de AFM per 28 februari 2019 de bemiddeling in deze verzekeringen onder de regels van de Wft laat vallen.

Aanvulling op 27 februari

Vorige maand zag het ernaar uit dat in de mobiliteitsbranche gangbare aanvullende verzekeringen, zoals de Schadeverzekering Inzittenden (SVI), Personen Ongevallen Inzittendenverzekeringen (POI) of verzekeringen voor de afkoop van het eigen risico, vanaf 28 februari 2019 onder de regels van de Wet op het financieel toezicht (Wft) zouden gaan vallen. Dat zou betekenen dat o.a. dealerbedrijven deze verzekeringen niet meer zomaar als onderdeel van een leasecontract mogen aanbieden, maar daarvoor een vergunning (of een registratie als verbonden bemiddelaar of aangesloten onderneming) nodig hebben.

De Autoriteit Financiƫle Markt (AFM) heeft vorige week echter laten weten dat zij de invoering voorlopig uitstelt en er na de zomer op terugkomt. Voorlopig kunt u dus aanvullende verzekeringen blijven aanbieden zonder dat u daarvoor een vergunning of een registratie verbonden bemiddelaar nodig hebt.

___________________________________

Origineel bericht van 22 januari

Veel dealerbedrijven en andere bedrijven uit de mobiliteitsbranche doen aan lease en verhuur van voertuigen. Daarbij worden vaak aanvullende verzekeringen aangeboden, zoals Schadeverzekeringen Inzittenden (SVI), Personen Ongevallen Inzittendenverzekeringen (POI) of verzekeringen voor de afkoop van het eigen risico.

De AFM (Autoriteit Financiƫle Markten) is van plan om bemiddeling in deze verzekeringen, waarbij de klant wordt verzekerd via een raamcontract, vanaf 28 februari 2019 onder de regels van de Wft (Wet op het financieel toezicht) te laten vallen.

Wat betekent dit voor u?

Als u aanvullende verzekeringen wilt blijven aanbieden als onderdeel van een leasecontract, verhuurcontract of als onderdeel van vervangend vervoer, is het zaak om zo snel mogelijk een Wft-vergunning of een registratie als verbonden bemiddelaar danwel aangesloten onderneming aan te vragen. Bovag heeft een dossier inclusief Q&A aangelegd dat u met deze link kunt inzien. U leest daar onder andere hoe het aanvragen van een vergunning of een registratie werkt. Stoppen met bemiddelen is in de praktijk vaak niet haalbaar vanwege de langere termijn contracten met klanten.

Behoefte aan meer informatie of individueel advies?

Neem contact op met BranchePartners via de knop rechts, via info@branchepartners.nl of bel 088 – 804 05 06.

Nieuws - 22 januari 2019, geplaatst door BranchePartners
BranchePartners

Hoofdveste 32 b
3992 DG Houten
info@branchepartners.nl

Bel ons voor direct contact:
088 804 05 06

Nieuwsbrief
Lees onze berichten op LinkedIn
BranchePartners op social media