Nieuws en blog

Terug naar het overzicht
Data privacy en beveiliging

BranchePartners start Mobiliteit Privacy Desk

Privacy is hot, u leest waarschijnlijk veel over de nieuwe wet meldplicht datalekken, de aankomende nieuwe verordening, de discussie over connected cars, etc. Maar wat betekent dit voor u?

Waar moet u op letten en waar liggen kansen? BranchePartners richt de Mobiliteit Privacy desk op. Wat houdt deze desk in en met welke vragen kunt u hier terecht?

BranchePartners is een gespecialiseerd adviesbureau, met jarenlange opgebouwde ervaring en uitgebreide kennis in de mobiliteitsbranche op het gebied van onder meer de Privacyregelgeving. Het juristenteam van BranchePartners bestaat uit Arnold Koopmans, Steven Kuiper en Coen Vermeulen, ondernemende specialisten die hun vak verstaan en écht met u meedenken, zowel op juridisch als op operationeel inhoudelijk gebied.

Mobiliteit Privacy Desk

De Mobiliteit Privacy Desk van Branche Partners voorziet u van snel, duidelijk en op de praktijk gericht advies over de privacyregelgeving. ‘Het is van belang dat ondernemers goed nadenken via welke kanalen data wordt ontvangen, wat er op welk moment met die data wordt gedaan en door wie, zowel intern als extern. Wij adviseren dan ook altijd eerst een goede dataflow in kaart te brengen en vervolgens de nodige juridische acties daarop te baseren. Bijvoorbeeld door een juiste bewerkersovereenkomst op te stellen die voldoet aan de eisen van de nieuwe verordening.’ aldus Coen Vermeulen.

Compliance op privacywetgeving waarborgen

Arnold Koopmans van BranchePartners: ‘De nieuwe privacywetgeving dwingt bedrijven om zich voor te bereiden en inzicht te krijgen in gegevensverwerkingen. De nieuwe wetgeving heeft direct gevolgen voor de aansprakelijkheid en bij non-compliance komt zelfs de goedkeuring van de jaarrekening in het geding. Bedrijven zoeken naar informatie over wat ze moeten doen om de compliance op de privacywetgeving te waarborgen. Met de Mobiliteit Privacy desk van Branche Partners geven we de ondernemers in de mobiliteitsbranche één specifieke plek waar ze met al hun vragen terecht kunnen Het is prettig om dit met adviseurs te doen die gepokt en gemazeld zijn in de mobiliteitsbranche en dus ook goed uw processen kennen.

Persoonsgegevens, klantenbestanden en privacywetgeving

’Vrijwel iedere ondernemer in de mobiliteitsbranche werkt met persoonsgegevens: bijhouden van klantenbestanden, adresbestanden voor een mailing, etc. Zodra u persoonsgegevens verwerkt, heeft u te maken met de privacywetgeving die de privacy van de betrokkenen, meestal uw klanten, beschermt. Ook de maatschappelijke belangstelling voor de bescherming van persoonsgegevens neemt toe en de wet- en regelgeving op dit gebied ontwikkelt zich snel. Te denken valt aan de nieuwe EU-verordening, de cookiewetgeving, maar ook de nieuwe Wet Meldplicht datalekken. ‘Wij zien de privacyregelgeving en de veranderingen hierop niet als een bedreiging voor ondernemers, maar juist als een kans. Een kans om je te kunnen onderscheiden door de klant aan te kunnen geven dat zijn of haar gegevens bij uw bedrijf zorgvuldig worden verwerkt en de klant ervan kan uitgaan dat u voldoet aan de privacyregeling’ aldus Steven Kuiper.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op ons. Wij zijn bereikbaar via 088 – 804 05 06. Of stuur ons een mailbericht via info@branchepartners.nl

 

Nieuws - 21 juli 2016, geplaatst door BranchePartners
BranchePartners

Hoofdveste 32 b
3992 DG Houten
info@branchepartners.nl

Bel ons voor direct contact:
088 804 05 06

Nieuwsbrief
Lees onze berichten op LinkedIn
BranchePartners op social media