Retailservice & Innovatie

De mobiliteitssector is onder invloed van grote veranderingen. Bij inkoop en mobiliteitsplatformen ligt de focus vooral op scherpe inkoop en bovenal efficiënte processen. De consument bevindt zich in de online wereld en verwacht persoonlijke (h)erkenning en uitgebreide service. Hoe speelt u hierop in?

Retail service

Innovatie in de hoogste versnelling

Binnen de mobiliteitssector heeft u te maken met:

  • Veranderende klantwensen
  • Verdergaande service/meer gemak
  • Meer maatwerk/persoonlijke benadering
  • Meer consumenten op online en social media kanalen

Particuliere markt wordt meer zakelijke markt

Door private lease en andere mobiliteitsoplossingen wordt de particuliere markt steeds meer een zakelijke markt en moeten we rekening houden met de wensen van de zakelijke spelers. Het zijn immers de zakelijke spelers die de consument een private lease constructie aanbieden. De persoonlijke consument is deels een zakelijke klant geworden.

Zit u nog wel aan het stuur?

Fabrikanten/importeurs zitten steeds strakker aan het stuur. Met hun merk gebonden concepten en innovatieve programma’s willen ze hun netwerk klaarstomen voor de toekomst en de hedendaagse verwachtingen van de klanten. Nieuwe retail concepten en telematicaoplossingen zijn aan de orde van de dag. Voor u als retailer geen sinecure. U moet procesveranderingen doorvoeren,  uw interne organisatie op orde krijgen, uw medewerkers trainen of misschien zelfs vervangen. Investeren dus. De vraag of dit tot een verdienmodel leidt, is opportuun. En hoe kunt u binnen deze steeds strakker wordende franchise nog ondernemen?

Nieuwe toetreders

We hebben te maken met nieuwe toetreders in de markt en de opkomst van platformen die de mobiliteitsconsument nieuwe services bieden. Dit geldt ook voor fabrikanten die o.a. met telematica oplossingen bezig zijn om de consument aan zich te binden. Duidelijk is dat het traditionele retailmodel met de dealer in de exclusieve distributie functie een andere invulling krijgt.

Met ons van gedachten wisselen over uw business?

BranchePartners

Hoofdveste 32 b
3992 DG Houten
info@branchepartners.nl

Bel ons voor direct contact:
088 804 05 06

Nieuwsbrief
Lees onze berichten op LinkedIn
BranchePartners op social media