Maak kennis met

Franklin van de Laar

Mede-oprichter & Adviseur

Wat doe je bij BranchePartners?

Ik ben medeoprichter van BranchePartners en adviseer en ontzorg. Mijn focus ligt op het gebied van woordvoering/belangenbehartiging van dealerverenigingen, strategische advisering van ondernemers en het ontwikkelen van concrete oplossingen.

Wat kunnen klanten van je verwachten?

Als omdenker help ik vooruit te denken, in mogelijkheden. Daarnaast help ik als directeur/voorzitter/secretaris bij het maken en verdedigen van keuzes. Vanuit respect voor ieders positie op zoek naar gezamenlijke verbeteringen.

Wat is je drijfveer?

Ik wil dingen doen die ertoe doen en deze goed doen. Ik krijg er energie van wanneer dat bij onze opdrachtgevers en de mensen om mij heen leidt tot tevredenheid.

Hoe zie je de toekomst binnen je vakgebied?

De traditioneel sterke distributiekolommen krijgen in rap tempo te maken met opkomende netwerken met nieuwe netwerkregisseurs en met nieuwe technologiën, vaak samengevat als CASE (connected, autonomous, shared, electric). Dat biedt op zichzelf ook weer nieuwe kansen. Ik ben ervan overtuigd dat als je voor grip op je organisatie zorgt en continu toegevoegde waarde levert aan de markt, er een leuke rol voor je weggelegd blijft. Daar moet je wel zelf pro actief mee aan de bak. Ook blijven samenwerkingsverbanden daarbij onveranderd belangrijk. Om collectief de belangen zo goed mogelijk te behartigen én om slim samen aan kostenreductie te doen en nieuwe verdienmodellen te creëren en exploiteren. Via BranchePartners stimuleren wij dit en maken wij dit concreet mogelijk.

Wat is je achtergrond?

Geïnteresseerd in technologie en maatschappelijke ontwikkeling heb ik in Eindhoven HBO Technische Natuurkunde en aansluitend Innovatie Wetenschappen aan de Technische Universiteit gestudeerd. Later heb ik nog een opleiding post academisch verenigingsmanagement gedaan en ben ik mij altijd blijven ontwikkelen op gebied van innovatie, advisering, coaching en woordvoering. In mijn eerste grote baan als algemeen secretaris en later directeur bij STIBA heb ik enorm veel geleerd van verenigingsmanagement en innovatie in de praktijk en in de mobiliteitsbranche in het bijzonder. Hierna heb ik bij BOVAG als strategisch adviseur dealerverenigingen mijn adviesvaardigheden verder ontwikkeld en een breed inzicht gekregen in de merkgebonden retail. De opgebouwde kennis, kennissen en ervaringen, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak, zet ik met veel plezier in voor onze opdrachtgevers en bij het ‘runnen’ van BranchePartners.

Wat was je eerste bijbaantje?

Als bestuurlijk en uitvoerend vrijwilliger bij de plaatselijke wijkkrant deed ik mijn eerste praktijkervaringen op met organiseren en coördineren. Ook de basis voor tekstschrijven heb ik daar gelegd. Mijn hobby’s betaalde ik met mijn weekendbaantje als receptionist bij de eerste hulp van het lokale ziekenhuis.

Waar zou je morgen wakker willen worden?

Na een lange intensieve dag is het wel lekker om met een fijn gezin om me heen een goede nachtrust thuis te hebben. Dan kan ik er de volgende dag weer volop tegenaan.

Kennis

HBO - Technische Natuurkunde
WO - Innovatie Wetenschappen
WO - Verenigingsmanagement

Vaardigheden

Strategie/scenario's ontwikkelen
Oplossingen aandragen
Onafhankelijke woordvoering

Portfolio

Franklin van de Laar

Testimonial

Dit zegt een ander over Franklin

Franklin van de Laar heeft als unieke eigenschap dat hij, wanneer een ieders belangen aanvankelijk uiteen lijken te lopen, toch een werkbare oplossing kan bewerkstelligen waar alle partijen verder mee komen. Dit betekent toegevoegde waarde voor individuele partijen maar bovenal voor het collectief.
Robert Hogenbirk
Algemeen Directeur Hogenbirk Bedrijfswagens BV

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte de laatste inzichten en oplossingen

Vul hier uw e-mailadres in

Schuiven naar boven

Bedankt voor uw aanmelding!

U ontvangt vanaf nu onze nieuwsbrieven.