Tijdig overhandigen Algemene Voorwaarden

  • Home
  • Tijdig overhandigen Algemene Voorwaarden
Man_papier200X200

Wanneer u Algemene Voorwaarden pas meestuurt met de factuur, is dit te laat. De klant moet namelijk voor het sluiten van een overeenkomst weten waar hij aan toe is.

Hoofdregel is dat u uw Algemene Voorwaarden vóór of tijdens het sluiten van de overeenkomst overhandigt aan uw klant. Richt hiervoor dan ook een goed proces in.

Praktische oplossing

De meest praktische oplossing is het drukken van de Algemene Voorwaarden op de achterzijde van uw briefpapier (offertes, orders, opdrachtbevestigingen, facturen). Op de voorzijde van uw briefpapier moet dan wel naar de achterkant worden verwezen met een regel dat uw Algemene Voorwaarden van toepassing zijn. De klant erkent met de ondertekening van de offerte dan tevens uw Algemene Voorwaarden.

Hiervoor kunt u de volgende standaard tekst op de offerte/opdracht opnemen: “Op alle met ons gesloten overeenkomsten zijn van toepassing de op de achterzijde vermelde Algemene Voorwaarden, waarvan klant kennis heeft genomen”. Uiteraard dient u de klant de offerte/opdracht te laten tekenen.

Denk aan de opmaak

Het opmaken van een offerte gebeurt vaak automatisch. Daarom is het van belang uw automatisering / DMS zo goed mogelijk in te richten, zodat de voorwaarden ook daadwerkelijk op de achterkant worden gedrukt. Indien dit nog niet is geregeld, bespreek dit dan met uw automatiseerder/DMS-leverancier.

Terug naar onze nieuwsbrief >>

Sterker staan in de complexe juridische wereld?

Wij staan voor u klaar

Bekijk alle BranchePartners specialisten
BranchePartners

Hoofdveste 32 b
3992 DG Houten
info@branchepartners.nl

Bel ons voor direct contact:
088 804 05 06

Nieuwsbrief
Lees onze berichten op LinkedIn
BranchePartners op social media