Juridische positieversterking

  • Home
  • Juridische positieversterking
man-in-pak-met-tijdschrift-200x200

Wij verhelderen en leveren oplossingen

Waarschijnlijk heeft u, net zoals de meeste ondernemers, geen eigen jurist in dienst. En dat terwijl het succes van uw onderneming juist erg afhankelijk is van juridische aspecten in het bedrijfsleven. Lastige contracten, een kwestie met een klant die dreigt te escaleren, nieuwe wetgeving waar u aan moet voldoen. Dit zijn zomaar wat voorbeelden van juridische zaken waar iedere ondernemer vroeg of laat mee te maken krijgt. BranchePartners verheldert en ondersteunt u in het zoeken naar toepasbare oplossingen waar u direct verder mee kunt.

Het spanningsveld tussen flexibiliteit en knellende contracten

Ongemerkt wordt uw ondernemersvrijheid erg bepaald door een groot aantal juridische zaken. Bijvoorbeeld door de contracten die u heeft met uw leveranciers en met uw klanten. We leven in een economie waarin u flexibel moet kunnen opereren, terwijl uw bestaande contractuele afspraken behoorlijk kunnen knellen en bovendien verschillende risico’s met zich meebrengen. Weet u wat u kunt doen om uw juridische positie tegenover leveranciers en klanten te versterken en voor uzelf de nodige bewegingsruimte te creëren? Hoe zorgt u ervoor dat u de regie houdt over de overeenkomsten die u sluit en weet waar de risico’s zitten?

BranchePartners helpt! Hoe? Dat is aan u!

‘Weet wat u tekent’ (Contractbeoordeling)

Veel contracten zijn door formeel en juridisch taalgebruik lastig te lezen en te begrijpen. Om nog maar te zwijgen over de ‘kleine lettertjes’ (algemene voorwaarden) die er vaak bij zitten. Als u al een jurist inschakelt om u te adviseren, kent deze vaak de branche niet en ontvangt u een advies met weinig oog voor de ‘business issues’ van een contract, terwijl die juist zo belangrijk zijn. Dan toch maar ondertekenen en ervan uitgaan dat het contract in de kast blijft omdat alles goed gaat? Maar waarvoor u tekent u dan eigenlijk precies?

Onze juridische specialisten kennen de branche als geen ander en voeren graag een contractbeoordeling voor u uit. Wij noemen dat ook wel ‘Weet wat u tekent’. Dat klinkt net zo eenvoudig als het is: de belangrijkste afspraken in begrijpelijk Nederlands op één A4-tje bij elkaar, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Juridische APK

Met onze Juridische APK gaan we verder dan een contractbeoordeling. We toetsen of uw bedrijf de juridische zaken, waaronder uw in- en verkoopcontracten en andere overeenkomsten die u sluit, goed op orde heeft. Daarbij signaleren we niet alleen de knelpunten, we helpen u ook om deze op te lossen. Dus niet alleen erover praten, maar ook echt doen. Onze bevindingen en aanbevelingen ontvangt u na de Juridische APK in een helder rapport.

Uw eigen bedrijfsjurist, op afstand maar toch dichtbij!

Heeft u als ondernemer behoefte aan structurele juridische ondersteuning? Ook dat kan bij BranchePartners. Wij hebben juristen in huis met een jarenlange opgebouwde ervaring en veel kennis van de branche. Zij kijken met u mee op de momenten dat u daar behoefte aan heeft, geven u advies en handelen de juridische kant van het zakendoen voor u af, zodat u zich volledig op de business kunt blijven richten. Bij (dreigende) conflicten stellen zij juridisch onderbouwde correspondentie voor u op. Kortom, ‘Uw eigen bedrijfsjurist, op afstand maar toch dichtbij!’ en dat tegen eerlijke tarieven.

Steeds strengere eisen aan ondernemers

De Nederlandse en Europese wetgever stellen steeds meer en hogere eisen aan ondernemers via wet- en regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan de steeds strengere bescherming van de persoonsgegevens van klanten. Er zijn echter nog veel meer terreinen waar u als ondernemer mee te maken heeft en waar verantwoordelijkheden voor u liggen. Wij begrijpen dat u hier  van nature niet de meeste aandacht aan geeft, want uw prioriteit ligt bij het bedienen van uw klanten. Met de inzet van BranchePartners hoeft u zich hier ook geen zorgen over te maken. Nieuwe wet- en regelgeving die grote impact heeft op uw bedrijfsvoering of die bijzondere risico’s met zich meebrengt, vertalen wij in praktische en direct toepasbare oplossingen waardoor u compliant bent.

Meer weten? Klik hieronder voor ons aanbod.

Hoe wij werken? In dit filmpje ziet en hoort u enkele opdrachtgevers.

Sterker staan in de complexe juridische wereld?

Onze juridische specialisten

Coen Vermeulen
Silvia Hofkamp
Arnold Koopmans
Steven Kuiper
Bekijk alle BranchePartners specialisten
BranchePartners

Hoofdveste 32 b
3992 DG Houten
info@branchepartners.nl

Bel ons voor direct contact:
088 804 05 06

Nieuwsbrief
Lees onze berichten op LinkedIn
BranchePartners op social media