Maak kennis met

Maarten Hillebrand

Organisatie- en rendementsverbeteraar

Icon-associate-partner

Als partner verbonden aan BranchePartners

Maarten Hillebrand
Wat doe je bij BranchePartners?

Bij BranchePartners zet ik mij vooral in om (automotive) retailers te helpen bij het verbeteren van hun performance en het implementeren van verbeterprocessen of nieuw beleid. De ondernemer kan door met zijn 'daily business' en ik zorg dat de gewenste veranderingen duurzaam worden geborgd. Mijn focus is gericht op het meenemen van medewerkers in het veranderproces. Daarin zit de sleutel tot succes!

Wat kunnen klanten van je verwachten?

Een analytische, doelgerichte, open communicerende gesprekspartner. Mij gaat het om gezamenlijk heldere haalbare doelen te stellen. Ik neem vervolgens iedereen mee in zijn of haar rol bij het bereiken van succes.

Wat is je drijfveer?

Ik wil altijd meerwaarde bieden. Meer halen uit mensen of organisaties dan dat ze zelf voor mogelijk houden. Daar zet ik op in en het geeft mij veel voldoening als ik merk dat we dat gezamenlijk bereiken.

Hoe zie je de toekomst binnen je vakgebied?

Mijn specialisme in automotive is de Aftersales. Deze tak verandert zeer de komende jaren door bijvoorbeeld elektrificatie van het wagenpark. Maar ook de veranderende trend in mobiliteit heeft invloed op het rendement in After Sales. Dit vraagt andere keuzes in bijvoorbeeld het organisatiemodel, de aansturing en inzet van slimme nieuwe technieken om tot een efficiënte winstgevende After Sales business te komen.

Wat is je achtergrond?

Al tijdens het afronden van mijn opleiding aan de HTS Autotechniek in Arnhem kwam ik in aanraking met Renault Nederland. Na het behalen van mijn diploma ben ik als Product Manager Aftersales begonnen. Na een aantal jaar werd ik gevraagd om het merk Dacia te introduceren in Nederland. Via die functie heb ik de Automotive-branche in de volle breedte leren kennen. Na afronding van dit prachtige project had ik de behoefte om de retail-kant van de Automotive te bekijken. Dit heb ik ten volle kunnen doen tijdens mijn ruim 8 jaar als Aftersales Directeur bij de groeiende dealerholding Auto Indumij. De laatste 3 jaar ben ik als Project Manager betrokken geweest bij de Automotive, zowel in de commerciële Aftersales als bij implementatie van DMS-systemen.

Wat was je eerste bijbaantje?

Vakkenvullen bij Albert Heijn. Prachtige tijd. Al snel kreeg ik in deze bijbaan mijn eerste leidinggevende ervaring.

Waar zou je morgen wakker willen worden?

Ergens in het Zuid-Franse land en dan het liefst in het departement Drôme of Vaucluse. De combinatie van prachtige natuur, stille schilderachtige dorpjes en heerlijk eten en prachtige wijnen binnen handbereik. En omdat ik al de verleidingen niet kan weerstaan ook graag mijn racefiets in de buurt!

Kennis

HTS Autotechniek
Leergang Volwaardig Leiderschap

Vaardigheden

Aansluiting op elk niveau
Organisatieverbeteraar
Strategisch en operationeel manager

Portfolio

Maarten Hillebrand

Testimonial

Dit zegt een ander over Maarten

Maarten heeft bij ons een traject gedaan om de winstgevendheid van onze aftersales-activiteit met onze complexe merken duurzaam te verhogen. Ondanks dat we het door de Corona-crisis voortijdig hebben moeten pauzeren kijken wij terug op een nuttige, maar vooral ook plezierige samenwerking. Zijn adviezen hebben ons als organisatie maar zeker ook onze medewerkers geholpen om te komen tot betere inzichten en resultaten. Veranderingen werken niet door deze eenvoudig op te leggen, maar vooral het team aan te zetten deze te ontdekken. Op deze wijze is de medewerker echt onderdeel van de verandering en trots op de geliasseerde verbetering. Maarten begrijpt dit als geen ander.
Arjen van Beek
Managing Director Louwman Exclusive Cars Utrecht

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte de laatste inzichten en oplossingen

Vul hier uw e-mailadres in

Schuiven naar boven

Bedankt voor uw aanmelding!

U ontvangt vanaf nu onze nieuwsbrieven.