Proces Optimalisator

Als we blijven doen wat we altijd al deden, krijgen we wat we altijd al kregen. Veel van de routines en werkwijzen die dagdagelijks worden ondernomen, gebeuren vaak al voor langere tijd op dezelfde manier. Maar stellen we onszelf wel eens de vraag of dit ook de beste en meest efficiënte manier is? De Proces Optimalisator van BranchePartners kijkt graag eens met u mee.

Staat het proces ten dienste van u in plaats van andersom?

Inefficiënte is een rem voor uw organisatie en brengt vaak veel onnodige of verborgen kosten met zich mee. Zeker voor wat betreft uw kernprocessen en sleutelactiviteiten is het raadzaam deze periodiek tegen het licht te houden. Uw bedrijf is continue in beweging en u stelt jaar na jaar ambitieuze doelen. Maar veranderen uw processen wel met die ambities mee? Want wat gisteren nog goed was, kan inmiddels wellicht zijn ingehaald door de tijd. Zeker in de huidige context van automatisering en digitalisering. Daarnaast kan ook op andere manieren inefficiëntie en daarmee onnodige kosten worden voorkomen. Afhankelijk van de werkwijze of situatie optimaliseert de Proces Optimalisator van BranchePartners uw proces door één of een combinatie van de volgende wijzen:

 • Wegnemen van verspilling; 
  * Door terug te gaan naar de bron (waarom doen we de dingen die we doen)
  * Door te kijken naar kennis, competenties en samenspel
  * Door wachttijden te reduceren
  * Door onnodige bewegingen te elimineren
  * Door defecten te repareren
 • Centraliseren / decentraliseren van activiteiten;
  * Door u te begeleiden in de juiste afweging
  * Door het voor u op de juiste manier in te richten
  * Door te borgen dat u met de juiste leveranciers werkt
 • Automatiseren & digitaliseren:
  * Door routines te automatiseren
  * Door snelheid en gemak te creëren middels digitalisering

De kracht van de verbinding

De grote valkuil bij het verbeteren van processen is dat er ofwel gedacht wordt aan uw interne proces, ofwel aan het proces dat moet leiden tot een betere klantervaring. Echter, de verbinding tussen de beide processen ontbreekt vaak. Met als gevolg; verbetering aan de ene kant, inefficiënte of ontevredenheid aan de andere kant. BranchePartners kent uw branche en weet daardoor wat zowel voor u van belang is, als wat voor uw klant van belang is. Door goed te luisteren naar uw wensen en uw processen te doorgronden, zal ons advies de juiste oplossing zijn voor zowel u als uw klant.

Besparen door slim te investeren

Behalen van efficiëntie op kernprocessen en sleutelactiviteiten is bijna altijd mogelijk. En ook al gaan de kosten voor de baten uit, doordat wij beschikken over direct toepasbare kennis en ervaring van uw branche zorgen wij voor een zo kort mogelijke terugverdienperiode.

Wilt u eens met ons sparren of wij uw proces zouden kunnen optimaliseren? Neem dan contact met ons op!

Weten welk proces wij voor u kunnen optimaliseren?

BranchePartners

Hoofdveste 32 b
3992 DG Houten
info@branchepartners.nl

Bel ons voor direct contact:
088 804 05 06

Nieuwsbrief
Lees onze berichten op LinkedIn
BranchePartners op social media