Specialisten

Franklin van de Laar

business-contact-48

Wat doe je bij BranchePartners?

Ik ben oprichter en mede eigenaar van BranchePartners en adviseer organisaties en samenwerkingsverbanden. De focus van mijn werkzaamheden ligt op het gebied van belangenbehartiging en op de ontwikkeling van tools die het werk vergemakkelijken, zoals de Intranet- Extranet Paperclip portal.

Wat kunnen klanten van je verwachten?

In mijn rol als branchemanager/adviseur streef ik naar concrete resultaten. Ik verdeel mijn energie tussen het trekken van de kar en het mij dienstverlenend opstellen om mijn samenwerkingspartners te laten excelleren.

Ik ben als manager (bijv. voorzitter/secretaris) niet bang om de eindverantwoordelijkheid te nemen en ga zelfverzekerd achter de keuzes staan. Uiteraard niet zonder open te blijven staan voor verbetermogelijkheden. Want innovatie is mijn tweede liefde.

Wat is je drijfveer?

Ik krijg er energie van om snel de vinger op de zere plek te leggen en een oplossing te creëren, zodat ondernemers weer verder kunnen focussen op het ondernemen.

Hoe zie je de toekomst binnen je vakgebied?

Als ik mij richt op de mobiliteitssector, waar de focus van mijn werkzaamheden op dit moment ligt, zie ik dat de sector onder invloed is van grote veranderingen. De klantenwensen veranderen, de klant wil meer service/gemak/maatwerk en persoonlijke benadering. Daarbij zijn consumenten voor het bezoek aan de showroom al geïnformeerd via social media en online kanalen.

Samenwerkingsverbanden blijven onveranderd belangrijk om collectief de belangen zo goed en krachtig mogelijk te behartigen. De toegevoegde waarde van lidmaatschap aan een collectief moet beter voor het voetlicht worden gebracht. Nieuwe multidisciplinaire samenwerkingsverbanden die consumenten regionaal en landelijk ‘bedienen’, gaan straks het verschil maken.

Wat is je achtergrond?

Na het Atheneum doorlopen te hebben, ging ik studeren in Eindhoven: HBO technische Natuurkunde en daarna ben ik Innovatie wetenschappen aan de technische universiteit gaan studeren. Later heb ik nog post academisch verenigingsmanagement gestudeerd.

Al snel ben ik gaan werken als verenigingsmanager en algemeen secretaris bij STIBA.  Hierna ben ik bij de BOVAG als strategisch adviseur dealerverenigingen aan de slag gegaan.  Ik denk met veel plezier terug aan deze periodes. De ervaringen die ik daar heb opgedaan, is van grote waarde voor het ‘runnen’ van BranchePartners. Alles valt nu mooi samen.

Wat was je eerste bijbaantje?

Bij de wijkkrant heb ik regionaal nieuws geschreven en verspreid. Organiseren en coördineren zat er al vroeg in bij mij.

Waar zou je morgen wakker willen worden?

Het liefste word ik wakker in mijn eigen bedje. Na een lange intensieve dag waarin ik veel bordjes omhoog heb moeten houden, is het wel lekker om een goede nacht rust thuis te hebben. Dan kan ik er de volgende dag weer volop tegenaan.

Gegevens

Consultant
088-8040506
06-83223399
franklinvandelaar@branchepartners.nl

BranchePartners

Hoofdveste 32 b
3992 DG Houten
info@branchepartners.nl

Bel ons voor direct contact:
088 804 05 06

Nieuwsbrief
Lees onze berichten op LinkedIn
BranchePartners op social media