Nieuws en blog

Terug naar het overzicht
Franklin van de Laar

Proactieve belangenbehartiging

Over belangenbehartiging wordt genoeg gezegd en geschreven. Maar hoe zit dat met proactieve belangenbehartiging? Juist daar zit m.i. de meerwaarde.

Samen oplossen van problemen en aangaan van uitdagingen blijkt ingewikkeld. Veel verschillende belangen, verschillende inzichten, verschillende mogelijkheden en beperkingen om rekening mee te houden.

Gemeenschappelijk belang

Als belangenbehartiger handelen wij, Branche Partners, namens (dealer)verenigingen. Retailers willen een wezenlijke rol in de veranderende distributiewijzen behouden, met een duurzaam verdienmodel. Daar zetten wij ons zo proactief mogelijk voor in. We zijn dagelijks bezig met het bijeenbrengen van importeurs, fabrikanten en andere stakeholders. Verschillende partijen, verschillende inzichten, verschillende belangen. Ondanks deze verschillen lukt het toch om ze samen te brengen. Ze hebben namelijk allemaal een gemeenschappelijk belang: het betreffende merk een prominente plek laten behouden in de behoeften van de toekomst.

Jaarplannen

Voor de wat kortere termijn, zeg 2016, werken wij binnen de retailverenigingen met jaarplannen. Van september tot november hebben we in diverse sessies met bestuur en commissies besproken wat de belangrijkste veranderingen zijn die we in 2016 nastreven en welke doelstellingen we daarvoor stellen. We doen het nodige rekenwerk om alles te onderbouwen zodat we goed beslagen ten ijs komen. Alle informatie leveren we aan in de overleggen met de importeurs zodat zij hiermee rekening kunnen houden bij de ontwikkeling van hun jaarplan(nen).

Prioriteiten

Vervolgens maken we afspraken over hoe we de beleidsprioriteiten dit jaar zo effectief en efficiënt mogelijk gaan opvolgen. Want we weten allemaal dat de druk op salesresultaten het structureel werken aan ‘hogere doelen’ in de weg kan zitten. Simpelweg omdat de markt grillig en dynamisch is en er altijd tig ad hoc dingen zijn om te bespreken. Wij willen de hoofddoelen structureel aandacht geven en een duidelijke overlegstructuur hierover afspreken. Zo zorgen we voor een proactieve belangenbehartiging.

Blog - 13 juli 2016, geplaatst door DevelopMen
BranchePartners

Hoofdveste 32 b
3992 DG Houten
info@branchepartners.nl

Bel ons voor direct contact:
088 804 05 06

Nieuwsbrief
Lees onze berichten op LinkedIn
BranchePartners op social media