Nieuws en blog

Terug naar het overzicht

Voorkom verrassingen – bouw een evaluatiemoment in voor uw SLA

Het inbouwen van evaluatiemomenten voor uw Service Level Agreement (SLA) voorkomt verrassingen achteraf.

Met een goede SLA beperkt u uw ondernemersrisico en werkt u samen aan een duurzame relatie. Maar om op koers te blijven, is het belangrijk dat er regelmatig wordt bijgestuurd. Zelfs de beste SLA’s moeten zo nu en dan gewijzigd worden.  Door het inbouwen van evaluatiemomenten weet u zeker dat u tijdig bij kunt sturen. Mogelijke evaluatiepunten zijn:

De ontwikkeling van de kwalitatieve doelstellingen
Zijn alle ontwikkelingen in lijn met de kwalitatieve doelstellingen? Denk bij een kwalitatieve doelstelling bijvoorbeeld aan de efficiency van de werkprocessen. Wordt er klantvoordeel behaald in de vorm van kostenbesparing door efficiëntere werkprocessen?

(K)ritieke (P)restatie (I)ndicatoren
Zijn eerder vastgestelde KPI’s bereikt, zoals bijvoorbeeld omzetvolume en kostenreductie? En specifiek voor een SLA gericht op ICT kunt u denken aan: beschikbaarheidsvenster, response tijd en de mate waarin en de snelheid waarmee een incident opgelost moet worden.

Aanpassen, en dan?

Als na de evaluatie blijkt dat de SLA moet worden aangepast, zorg dan voor een tweezijdig schriftelijk akkoord van de wijzigingen. Het toepassen van versiebeheer is hierbij een makkelijk hulpmiddel. Het blijft hier ook van belang om alle betrokkenen van beide partijen goed en tijdig te informeren.

Objectieve beoordeling

Is uw SLA nog wel marktconform en staan alle partijen juridisch sterk genoeg? Een onafhankelijk specialist kan dit objectief voor u beoordelen.

Blog - 04 april 2019, geplaatst door BranchePartners

Onze SLA specialist

Bekijk alle BranchePartners specialisten
BranchePartners

Hoofdveste 32 b
3992 DG Houten
info@branchepartners.nl

Bel ons voor direct contact:
088 804 05 06

Nieuwsbrief
Lees onze berichten op LinkedIn
BranchePartners op social media